Ana içeriğe atla

FFF

PASAPORT PİZZA’NIN LEZZETİ TÜM ŞUBELERDE STANDART

14.03.2019 - 14:06

PASAPORT PİZZA GENEL MÜDÜRÜ MÜKREMİN ÖZDEMİR: “ÜRÜN LEZZETİMİZİN VE KALİTEMİZİN TÜM ŞUBELERİMİZDE STANDART OLMASI, EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ. KULLANDIĞIMIZ TÜM MALZEMELER A KALİTE. HALKIMIZIN DAMAK TADINI İYİ BİLMEMİZ DE BİZİ FARKLI KILAN ÖZELLİKLERİN BAŞINDA GELİYOR.”

Pasaport Pizza, İzmir’den yola çıkıp Türkiye geneline yayılan yerli bir pizza zinciri. Genel Müdür Mükremin Özdemir, markanın hikâyesini ve ürünlerinin özelliklerini bizlerle paylaştı. 

İzmir Kordon’dan yola çıkan Pasaport Pizza’nın hikâyesini sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz?
Pasaport Pizza, seçkin hizmet anlayışıyla lezzet geleneğini, 1998’de adını da aldığı İzmir’in Pasaport semtinde ilk restoranıyla yaşatmaya başlamıştır. Pizza sektöründe yaygın olarak kullanılan ‘donuk hamur’ sistemini kırarak özel tekniklerle her gün taze hamur ile üretilen pizzaları ve zengin menüleriyle kısa zamanda tüm İzmirlilerin sevgi ve beğenisini kazanmıştır. Geleneksel lezzetiyle kısa zamanda zirve yapan firmamız, kuruluşundan bir yıl sonra franchise hizmeti vermeye başlayarak kısa zamanda kalitesini ortaya koymuştur. 

İsminizin özel bir hikâyesi var mı? Neden Pasaport?
İlk olarak 1998’de İzmir’in Pasaport semtinde açılan şubeyle faaliyete geçtiğimiz için ismimiz Pasaport Pizza oldu.

HER BAYİMİZ AİLEMİZİN BİR PARÇASI
Ülkemizdeki zincir pizza markaları ya yurt dışı kaynaklı ya da İstanbul merkezli. Pasaport Pizza ise İzmir’den çıkarak Türkiye’ye yayılan bir marka? Bu başarınızın sırrı nedir? 

Pasaport Pizza olarak 20 yıldır Türkiye’de dünyanın en büyük firmalarıyla rekabet edebilen ender firmalardan biriyiz. Biz bunu avantaj olarak görüyoruz. Franchising hizmetimizde bizler kooperatif mantığıyla büyüyoruz. Her bayimizi ailemizin bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bizler bayilerimizin kazancı olan ciro üzerinden herhangi bir pay almadığımız için bayilerimiz çok daha avantajlı bir konumda bulunmaktadır (Ulusal pizza firmalarında ciro üzerinden alınan pay yüzde 5 ile yüzde 12 arasında bulunmaktadır). Dünya devleriyle rekabet ederken onlar gibi değil, onlardan farklı olarak başarılı olacağımızı biliyoruz. Bütün dünyanın kabul ettiği ‘kazan-kazan’ kuralından uzaklaşarak ‘kazandır-kazan’ prensibiyle başarıya ulaşmaya başladık. Bizim en büyük iddialarımızdan biri de sistem içinde mutlu bayiler yaratarak başarıya ulaşmak.

Şu an kaç ilde kaç şubeyle hizmet veriyorsunuz? 
Pasaport Pizza, 2005 sonunda 35, 2010 sonunda 57, 2015 sonunda 73 bayi sayısına ulaşmıştır. 21. yılımız olan 2019 itibariyle ülkemizin dört bucağında (Edirne’den Şırnak’a, Artvin’den Muğla’ya, Trabzon’dan Antalya’ya) 47 ilimizde 119 bayimizle müşterilerimize lezzetimizi ulaştırmaktayız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde ilk yerli ulusal pizza markası olarak bayilik vermemiz markamızın ülke geneline yayılımını hızlandırdı. 

FRANCHISING İÇİN KİŞİ VE LOKASYON DOĞRU OLMALI
Şubelerinizin ne kadarı size ait, ne kadarı franchise?

Şubelerimizin hepsi franchise sistemiyle işletilmektedir. 

Franchising ile ilgili çalışmalarınız, şartlarınız ve politikalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Franchise sisteminde her şeyden önce ilk şartımız doğru yatırımcı ve doğru bir lokasyon olması. Çok doğru bir lokasyonda iyi bir işletmeci bulamazsanız başarı şansınız düşük olur. Bizler için franchising verilecek bayi adayının seçimi çok önemli. Franchising verirken çok uzun görüşmelerle girişimcinin bu iş için doğru seçim olup olmadığını değerlendiriyoruz. Kişi ve lokasyon doğru ise bu bölgede bulduğu dükkân veya dükkânlarla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Fizibilite çalışmaları sonucunda bayi adayına öncelikle bir maliyet çalışması yapıyoruz. Günümüz itibariyle AVM ve caddelerde farklı bir maliyet oluşmakta olup yatırım miktarı 250 bin ile 400 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu maliyetler; dükkanın metrekaresi, inşaat maliyet ihtiyacı, depo ihtiyaç maliyeti, kış bahçesi ihtiyacı ve motor sayısı gibi kriterlere göre farklılık göstermektedir.

TAZE HAMUR VE ÖZEL SOSUMUZLA HAZIRLANAN PİZZALARIMIZ ÇOK BEĞENİLİYOR 
Pasaport Pizza’nın en özel ürünleri nelerdir?

Her gün taze hamur ve pizza için kullandığımız özel sosumuzla hazırlanan pizzalarımız her yerde çok beğeniliyor. Ayrıca enfes kaplamalı çıtır tavuğumuz, suflemiz için müşterilerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz.

Ürün ve hizmet anlamında Pasaport Pizza’yı farklı kılan özellikler nelerdir? 
Ürün lezzetimizin ve kalitemizin tüm şubelerimizde standart olması, en önemli özelliğimizdir. Pizza yapımında kullanılan bütün ürünlerimiz A kaliteli ürünlerdir. Gıda sektöründeki en büyüklerle çalışıyoruz. Anadolu’da halkımız çoğu bölgede pizzayı bizimle tattı. Lezzetimizin ve kalitemizin üst seviyede olması ve halkımızın damak tadını iyi bilmemiz bizi farklı kılan özelliklerin başında gelmektedir. 

FRANCHISE VE MASTER FRANCHISE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR
2019 ile ilgili şubeleşme ve büyüme hedefleriniz nelerdir? 

Yerli pizza markaları daha çok kendi yakın çevresinde tanınıyor ve o bölgelere yatırım yapıyor. Bizler ise ülkemizin her noktasına doğru bir yatırımcı ile lezzetimizi ulaştırmayı hedefliyoruz. Şu anda ülkemizin her noktasındaki il ve ilçelerden bayilik talepleri geliyor bizlere. Edirne’den Şırnak’a kadar geniş bir bölgede hizmet veren bir marka olarak ilerleyen dönemlerde pizzalarımızla yöresel farklı lezzetleri birleştirebiliriz , neden olmasın. Bu konuda gelen talepler doğrultusunda sürekli çalışıyoruz. 2019 yılında yurt dışı için franchise/master franchise görüşmelerimiz sürüyor . Yurt içinde ve yurt dışında çok önemli ve güzel projelerimiz olacak. 2019’da da geçtiğimiz yıl olduğu gibi mevcut bayilerimizde de modernizasyon faaliyetlerine devam edeceğiz.

arf

Yukarı