Ana içeriğe atla

FFF

ÜSTÜN LEZZET KALİTEMİZ İLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

09.10.2019 - 17:05

Pasaport Pizza Genel Müdürü Mükremin Özdemir: “Her gün taze hamur ile üretilen pizzalarımız ve zengin menülerimiz ile her kesime hitap edebiliyoruz.”

Ülkemizdeki zincir pizza markaları ya yurt dışı kaynaklı ya da İstanbul merkezli. Pasaport Pizza ise İzmir’den çıkarak Türkiye’ye yayılan bir marka. Bu başarınızın sırrı nedir? 
Pasaport Pizza olarak 20 yıldır Türkiye’de dünyanın en büyük firmalarıyla rekabet edebilen ender firmalardan biriyiz. Biz bunu avantaj olarak görüyoruz. Franchising hizmetimizde bizler kooperatif mantığıyla büyüyoruz. Her bayimizi ailemizin bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bizler bayilerimizin kazancı olan ciro üzerinden herhangi bir pay almadığımız için bayilerimiz çok daha avantajlı bir konumda bulunmaktadır (Ulusal pizza firmalarında ciro üzerinden alınan pay yüzde 5 ile yüzde 12 arasında bulunmaktadır). Dünya devleriyle rekabet ederken onlar gibi değil, onlardan farklı olarak başarılı olacağımızı biliyoruz. Bütün dünyanın kabul ettiği ‘kazan-kazan’ kuralından uzaklaşarak ‘kazandır-kazan’ prensibiyle başarıya ulaşmaya başladık. Bizim en büyük iddialarımızdan biri de sistem içinde mutlu bayiler yaratarak başarıya ulaşmak.

Franchising ile ilgili çalışmalarınız, şartlarınız ve politikalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Franchise sisteminde her şeyden önce ilk şartımız doğru yatırımcı ve doğru bir lokasyon olması. Bizler için franchising verilecek bayi adayının seçimi çok önemli. Franchising verirken çok uzun görüşmelerle girişimcinin bu iş için doğru seçim olup olmadığını değerlendiriyoruz. Kişi ve lokasyon doğru ise bu bölgede bulduğu dükkân veya dükkânlarla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Fizibilite çalışmaları sonucunda bayi adayına öncelikle bir maliyet çalışması yapıyoruz. Günümüz itibariyle AVM ve caddelerde farklı bir maliyet oluşmakta olup yatırım miktarı 250 bin ile 400 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu maliyetler; dükkanın metrekaresi, inşaat maliyet ihtiyacı, depo ihtiyaç maliyeti, kış bahçesi ihtiyacı ve motor sayısı gibi kriterlere göre farklılık göstermektedir.

Gıda sektöründe rekabet her geçen gün daha da artıyor. Siz bu rekabet ortamı içerisinde müşterinin markaya olan bağlılığını nasıl sağlıyorsunuz? 
Pasaport Pizza olarak İzmir'de başladığımız lezzet yolculuğumuzda Anadolu'ya hızlıca yayılarak Anadolu'ya pizzayı sevdiren marka olarak yolumuza büyüyerek devam ediyoruz. Müşterilerimizin markamıza bağlılığındaki en temel hususun, üstün lezzet ve hizmet kalitemiz olduğuna inanıyoruz. Donuk hamur sistemini bozarak özel tekniklerle, her gün taze hamur ile üretilen pizzalarımız ve zengin menülerimiz ile her kesime hitap edebiliyoruz.

 

arf

Yukarı